2012.02.28. 22:10
Az anyukám csülke
Ami valójában a pékné csülke, ez volt gyerekkoromban a kedvencem. Biztos sok kis gyerek van akinek a tejbegríz meg a nagyi sütije, nekem nem, nekem a csülök, meg a sült kolbász, amit a mama készített nekem vacsorára, kenyérrel. Mindig vártam, hogy anya ezt készítse igazi ünnep volt ez számomra, persze csak addig amíg nem lettünk totál csórók, utána már maga a húsos főétel is ünnepnek számított. Ezt a receptet már pár hete elkészítettem, András ( ő lesz majd a csapat másik tagja) mondta, hogy írjam le, de nyilván nem figyeltem rá, ezért már el is felejtettem hogy készítettem de valami ilyesmi volt, hárman fogyasztottuk el:
Hozzávalók:
1 csülök talán kicsit több mint 1 kg
1,5 kg krumpli
2 vöröshagyma
fokhagyma
só, bors
1 nagyobb répa
Először előfőztem a csülköt sóval borssal, pár gerezd fokhagymával kb 1 órát. Aztán megpróbáltam levágni a csontról, de ez egy perc után nagy feladatnak tűnt így inkább arra jutottam jobb ha csak félig bevágom és szétterítem. Egy nagy üvegtálba tettem, alá a krumpli a hagymák kisebb darabokra vágva, illetve a répa, szintén szétdarabolva, alufólia alatt sütöttem úgy másfél órát 180 fokon, közben néha locsolgattam saját levével. Végül alufólia nélkül még 20 percet ráhúztam. A a felénél futott be, mentségére szólt, hogy hozott némi bort. A végeredmény egészen kiváló lett még a barátomnak is ízlett ( akit a továbbiakban hívjunk J-nek), pedig ő nem szereti a zsíros dolgokat és természetesen nem eszi meg a cuppogós bőrkét, nem baj több marad nekem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.