2012.04.22. 14:09
Tejszines sonkás spenót
Még nem csináltam rendes spenótból semmit, úgyhogy itt volt az ideje kipróbálni. Vettem fék kilót, lecammogtam a henteshez, kérdeztem milyen sonkát ajánl végül az angol szalonnára esett a választása, mert szerinte én olyan kicsi hús kicsi zsír tipusú leány vagyok, van igazsága a fiúnak!
Hozzávalók:
fél kiló spenót
15 dkg angol szalonna ( vagy valamilyen sonka)
1 doboz tejszin
só, bors, fokhagyma
kis oliva olajon a zalonnát megpirítjuk, olyan kis chips szeűvé kivesszük a serpenyőből, a maradt zsiradékon fokhagymát pirítunk, előtte kés lapjával kicsit meglapogatjuk, amikor kezd illatozni mehet rá a spenót , nagyon összefog esni erre számítsatok, amikor ez bekövetkezik mehet rá a tejszin kicsit összeforraljuk és kész. A szalonnát visszarakjuk, lehet enni tapasként kenyérrel, vagy tésztával, akkpr egy kiadós ebédnek is beillik.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.