parileves.jpg

paradicsom.jpg

 

Na most hogy vége a félévnek talán megtanulom használni ezt az oldalt. Szóval vettem hozzá betűtésztát, de mivl vacsorára csináltam inkább mini mozzrellát tettem bele. JA tudom, a zsír kell, de amikor már minden majd szétpattan rajtad, akkor muszáj megálljt parancsolni... legalább 1-2 napra. 

 

Hozzávalók:

 

400 g paradicsom konzerv ( nem nem frissből csináltam, és?! )

1 leveskocka ( nem nincs alaplevem, majd ha lesz időm csinálok )

fél liter víz 

hagyma, fokhagyma

só, bors, bazsalikom, chili pehely

 

Szóval megpároljuk a hagymát, rádobjuk a paradicsomokat, meg a fokhagymát, rádjuk a leveskockát és felengedjük a vízzel itt beledobhatjuk a chilit is, óvatosan turmixolás után mindig jobban csíp, kb 15 percet főzzük erős lángon. Ha kész mehet bele a turmixgépbe, vagy neki eshetünk egy botmixerrel. Itt megjegyezném, hogy igen a kis pöcök a turmix tetején kurva fontos, de itt is vigyázni kell, mert ha rárakjuk akkor is szenvedhetünk égési sérüléseket. Miközben lenyalogatjuk magunkról a levest ellenőrizhetjük is h mi kell még bele, ha friss a bazsalikom még turmixolás előtt belerakhatjuk, ha szükséges némi cukrot is adhatuk hozzá, meg balzsamecetet. Ezután ki ki izlése szerint nyomasson hozzá mozzarellát, vagy betűtéztát, ha utóbbit választjátok küldjetek fényképet arról milyen obszcén szavakat sikerült kirakni.

 pusszer



A bejegyzés trackback címe:

https://aubongras.blog.hu/api/trackback/id/tr854485224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása